OVER ONS

Slow Politics is een politiek organisatiebureau dat bestaat uit een wisselende groep van wetenschappers, vormgevers, kunstenaars en maatschappelijke professionals. Het bureau is opgericht door Gerard Drosterij, die op basis van kwaliteit, originaliteit en vooral passie de beste mensen om zich heen verzamelt. Met deze selectieve en intuïtieve benadering heeft hij Slow Politics ontwikkeld tot een vernieuwend bureau dat maatwerk levert op het gebied van bestuur, democratie en burgerschap.

Kernteam

GerardDrosterij_portret1

Gerard Drosterij

Politiek filosoof, eindbaas

De historische rijkdom en intellectuele schoonheid van politiek zijn mijn grote passie. Voor mijn opdrachtgevers lever ik zowel de inhoudelijke inspiratie als broodnodig overzicht waarbij ik niet bang ben een stevig tegengeluid te laten horen. Actuele vraagstukken duid ik vanuit fundamentele politieke en ethische concepten om ze daarna te vertalen naar de dagelijkse praktijk van democratische vernieuwing en beleidsstrategie.

Rosemarie_Konijnenburg3_NEAR

Rosemarie Konijnenburg

Strateeg, facilitator, ondernemer

Onze context en hoe we ons daartoe verhouden fascineert mij enorm. Zeker in deze complexe en snelle tijd. Ik geloof in de functie van politiek als organisator van balans in een overspannen wereld. Alleen moet er dan nog wel wat water door de Maas. Het creëren van deze balans is het vertrekpunt van de werkvormen, masterclasses en democratische trajecten die we voor de samenwerking tussen politiek en burgers ontwikkelen.

IMG_5939_edit_webres

Jan-Willem Buddingh

Ontwerper, designthinker

Design kan zorgen voor begrip, inzicht en betrokkenheid. Als ontwerper én burger ben ik nieuwsgierig naar de wereld en gefascineerd door de interactie tussen systemen en mensen, tussen dingen en gebruikers. Wanneer voel je je betrokken en uitgenodigd? Wanneer ervaart een mens eenheid, rechtvaardigheid, schoonheid, balans? Hoe neem je mensen mee in het democratische spel, waarin zit onze democratische pijn precies en hoe kunnen we die verlichten? Dát zijn vragen die me bezighouden.

Klanten